نرم افزار Adobe After Effects نرم افزاری است که اگر در زمینه گرافیک و انیمیشن هم فعالیت نداشته باشید، احتمالا تا کنون اسم آنرا شنیده اید. البته شاید به اندازه فتوشاپ شناخته شده نباشد ولی از نظر اهمیت شاید در جایگاه بالاتری از فتوشاپ قرار بگیرد. این نرم افزار یک مجموعه بسیار پیشرفته و بسیار پیچیده از ابزار های مختلف است، که طیف وسیعی از کار ها از جلوه های ویژه و موشن گرافیک گرفته تا تدوین و پرده سبز و تشخیص حرکت را میتواند انجام دهد و کاربران و طرفداران خاص خود را دارند. و حتی با وجود خط زمان پیچیده و متفاوت نسبت به نرم افزار های معمول تدوین و با حضور نرم افزاری همچون Premier در مجموعه Adobe، بعضی ها از After Effects برای انجام پروژه های بزرگ تدوین استفاده می کنند؛ در حالی که اساسا به این منظور ساخته نشده است. و این نشان دهنده قدرت و گستردگی این نرم افزار است.
این قدرت و تاثیر آن در فضای رسانه را زمانی بیشتر متوجه خواهید شد که بدانید Adobe After Effects در سال 2019 موفق به دریافت جایزه اسکار در زمینه دستاوردهای علمی و فناوری شده است! از این تعریف ها که بگذریم AE یک نرم افزار های حرفه ای که توسط کاربران حرفه ای قرار است استفاده شود، پس رایانه ی مناسب برای آن هم باید به صورت حرفه ای انتخاب شود. ما برای انتخاب یک سیستم حرفه ای به اطلاعات موسسه Puget Systems ارجاع می کنیم که معتبر ترین منبع در مورد ارائه سیستم های حرفه ای و تست عملکرد آنهاست. این مطلب براساس آخرین نسخه نرم افزار After Effcets یعنی ورژن 2021 و براساس آخرین سخت افزار های معرفی شده و موجود در بازار تا مرداد ماه 1400 نوشته شده است.
انتخاب پردازنده
در حال حاضر بهترین انتخاب برای نرم افزار After Effects پردازنده AMD Ryzen 9 5950X است. این پردازنده ترکیبی هسته های نسبتا زیاد(16 هسته و 32 رشته) و عملکرد تک هسته ای خیره کننده است. در مقام دوم نیز با احتلاف بسیار ناچیز 1.5 درصد برادر کوچکترش یعنی 5900X قرار گرفته است. البته پردازده ای همچون Ryzen 7 5800X از نظر عملکرد تک هسته ای در جایگاه بالاتری قرار می گیرد اما به دلیل محدود بودن به تنها 8 هسته نمی تواند برای کار حرفه ای مناسب باشد. پردازنده های نسل 11 اینتل با وجود پیشرفت خوب نسبت به نسل ده هنوز هیچ جایگاه رقابتی با پردازنده های AMD ندارد. به طوری که پردازنده Core i9-11900K از نظر توان با Ryzen 5 5600X تقریبا یکسان است.
هسته های بیشتر = سرعت بیشتر؟
در یک جواب کوتاه خیر! از سال 2015 ادوبی با جایگزین کردن پردازش همزمان فریم ها توسط پردازنده با شتاب دهنده های گرافیکی عملا استفاده از پردازنده های با تعداد هسته های خیلی زیاد را بی فایده کرده است. البته هسته های بیشتر تا مرز مشخصی (تقریبا 14 هسته)می تواند موثر باشد؛ اما فراتر از آن کاملا بی تاثیر خواهد بود. ولی از آنسو یک پردازنده 6 هسته ای قدرتمند همچون 5600X با اختلاف از یک پردازنده 10 هسته ای با راندمان ضعیف همچون i9-10900K به مراتب قوی تر است؛ و این نشان دهنده اهمیت بسیار بیشتر عملکرد تک هسته ای پردازنده نسبت به تعداد هسته های آن است. چیزی که بسیار بیشتر از تعداد هسته ها در عملکرد AE موثر است عملکرد تک هسته ای پردازنده است. به همین دلیل استفاده از پردازنده های اصطلاحا Workstation همچون Xeon و ThreadRipper ؛ که تعداد هسته خیلی زیاد و عملکرد تک هسته ای ضعیفی دارند، خیلی توجیه پذیر نیست. تنها مزیت این دست پردازنده ها پشتیبانی از مقدار رم خیلی بیشتر است که در برخی پروژه ها می تواند حائز اهمیت باشد.
انتخاب کارت گرافیک
داشتن یک کارت گرافیک که After Effects از آن پشتیبانی کند برای کار با این نرم افزار بسیار اهمیت دارد؛ اما تاثیر پردازنده های گرافیکی قدرتمند بستگی به میزان استفاده کاربر از افکتهای که با کارت گرافیک رندر می شوند دارد. کارت های گرافیک Geforce سری 3000 که در حال حاضر در بازار هستند، در این نرم افزار عملکرد خارق العاده ای دارند، اما برای اکثر کاربران، بهتر خواهد بود که تمرکز بودجه خود را برروی انتخاب یک پردازنده قدرتمند قرار دهند.
مقدار حافظه کارت گرافیک
همانطور که گفته شد داشتن کارت خیلی قدرتمند تاثیر زیادی در عملکرد افتر افکتز ندارد ولی قطعا داشتن میزان کافی از حافظه گرافیکی اهمیت خودش را دارد. هرچند که حافظه گرافیکی 4 گیگابایتی هم در صورت استفاده نکردن از چندین صفحه نمایش 4K به طور همزمان؛ کفایت خواهد کرد. و از آنجایی که همه کارت گرافیک های مدرن به 4 گیگابایت یا بیشتر حافظه گرافیکی مجهز هستند، هیچ مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
Radeon یا Geforce ؟
در فهرست کارتهای مورد پشتیبانی افتر افکتز هر دو خانواده از گارفیک ها دیده می شوند، و از نظر عملکردی هم تفاوت قابل ملاحظه ای بین آنها وجود ندارد؛ اما براساس تجربه، کارتهای Geforce می توانند در برخی پروژه ها پایداری بیشتری از نظر درایور داشته باشند و معمولا بیشتر توصیه می شوند. همچنین استفاده از کارت های گرافیک کوادرو به دلیل قیمت بسیار بالا و اینکه در عمل تفاوتی با کارت های Geforce ندارند، و حتی در برخی موارد ضعیف تر هستند، توصیه نمی شود.
حافظه اصلی یا رم ؟
مقدار حافظه مورد نیاز برای AE کامل به پروژه شما بستگی دارد. مواردی همچون ابعاد تصویر، نرخ فریم، طول زمانی پروژه و عمق رنگ مورد استفاده می تواند مقدار رم مورد نیاز شما را تعیین کند. بطور مثال یک پروژه FullHD با زمان 20 ثانیه و عمق رنگ 8 بیتی تنها به 8 گیگابایت حافظه نیاز دارد. اما در نقطه مقابل یک پروژه با ابعاد 4K و زمان تنها 60 ثانیه، نرخ فریم 30 و عمق رنگ 32 بیتی به حدود 256 گیگابایت حافظه نیاز خواهد داشت
حافظه جانبی
استفاده از حافظه های جانبی را در نرم افزار After Effects می توان به اشکال مختلفی طبقه بندی کرد؛ اما ما تنها یک توصیه به شما داریم، هرگونه اطلاعاتی که قرار است به هر شکلی در پروژه شما درگیر باشد، از خود سیستم عامل و محل نصب نرم افزار، تا پلاگین ها و فایل های خام پروژه و حتی محل ذخیره فایلهای خروجی، بهتر است برروی سریع ترین نوع حافظه ممکن باشد؛ یعنی SSD های از نوع NVMe .
در نهایت امیدوارم که این مقاله توانسته باشد در انتخاب یک سیستم مناسب برای انجام پروژه های After Effects به شما کمک کرده باشد و شما بتوانید بودجه خود را به بهترین شکل ممکن هزینه کنید و بهترین نتیجه ممکن را از آن کسب کنید.
در ادامه می توانید برنامه After Effects را دانلودکنید:
نسخه Windows ورژن 2021 نسخه 64 بیتی ( قابل نصب فقط در ویندوز 10 )
نسخه Windows ورژن 2020 نسخه 64 بیتی ( قابل نصب فقط در ویندوز 10 )
نسخه Windows ورژن 2019 نسخه 64 بیتی ( قابل نصب در ویندوز 10/8.1/7 )