ارزیابی عملکرد پردازنده مرکزی لنCPU یا همان بنچمارک برای کامپیوتر گیمینگ و سیستم رندرینگ از اهمیت ویژهای برخوردار است. بنچمارک به ما اجازه میدهد تا قدرت و عملکرد دقیق پردازنده را برای اجرای بازیها و فرآیندهای رندرینگ درک کنیم. فرآیند بنچمارک CPU به عنوان یک روش پیچیده برای اندازهگیری و ارزیابی عملکرد پردازنده در شرایط مختلف عمل میکند. معمولا بنچمارک از طریق تست های استاندارد بر روی پردازنده انجام میشود. برای افرادی که قصد دارند سیستم گیمینگ یا رندرینگ را تهیه کنند، بنچمارکها ابزاری بسیار ارزشمند و ضروری برای ارزیابی قدرت پردازنده ها هستند. اجزای مختلفی از پردازنده از جمله سرعت فرکانس، قدرت تک هستهای و چند هستهای (Multi-Core) تست می شوند و با امتیازدهی به هر یک از این اجزا، توانایی عملکرد آن را در سیستمهای گیمینگ و رندرینگ مشخص میکنند. برای مشاهده امتیاز پردازنده خود، میتوانید به لینک زیر مراجعه کرده و با انتخاب مدل پردازنده، امتیاز آن را مشاهده نمایید:
بنچمارک کارت گرافیک (GPU) یکی از روشهای مهم برای ارزیابی عملکرد آنهاست، به ویژه برای سیستمهای گیمینگ و رندرینگ که مهمترین عامل برای نشان دادن قدرت می باشد. دلیل بنچمار این است که به راحتی بتوانیم قدرت یکتراشه گرافیکی را در بازی ها و یا رندرها بسنجیم و هنگام خرید سیستم گیمینگ به شکل صحیح مدل را انتخاب کنیم. فرآیند بنچمارک کارت گرافیک شامل اجرای تستها و برنامههای مخصوصی است که عملکرد کارت گرافیک را در شرایط مختلف ارزیابی میکنند. این ارزیابیها به ما اطلاعات و امتیازهای را مفیدی ارائه میدهند. برای مشاهده قدرت کارت گرافیک و گرفتن بنچمارک از کارت خود روی لینک زیر کلیک کنید:
داشتن اطلاعات درست در مورد توان مصرفی منبع تغذیه (پاور) به پایداری و عملکرد بهتر سیستم شما منجر شود. استفاده از منبع تغذیه با توان کافی میتواند عمر مفید سیستم را افزایش دهد. اگر در انتخاب میزان توان پاور دقت کافی به خرج ندهید، خسارت جبران ناپذیری به سیستم شما وارد شود. به همین دلیل پیشنهاد می شود قبل از خرید پاور، از میزان توان مصرفی TDP قطعات خود مانند کارت گرافیک، پردازنده، مادربرد و سایر قطعات مطلع شوید. برای اینکار می توانید روی لینک زیر کلیک کنید و با وارد کردن قطعات، پاور مورد نیاز با مقدار وات مناسب را مشاهده کنید.
جلوگیری از گلوگاه شدن قطعات، یکی از اصلیترین دلایل برای محاسبه صحیح توان منبع تغذیه است. این مفهوم به فشار زیاد بر روی قطعات، به خصوص زمانی که توان منبع تغذیه کافی نیست، اشاره دارد. گلوگاه کامپیتر وضعیتی است که در آن یک قطعه به حد توان قدرت خود می رسد و ظرفیت سایر اجزای سیستم را محدود می کند. به عنوان مثال یک پردازنده ممکن است نتواند تمام قدرت حافظه رم را به شما ارائه دهد که در این صورت قطعه دیگر تمام توان خود را به شما ارائه نمی دهد. برای دانستن اینکه سیستم شما آیا دچار گلوگاه می شود می توانید با کلیک روی لینک زیر، به راحتی قطعات خود را تست کنید: