نرم افزار های شرکت Adobe برای همگی آشنا هستند، یکی از معروفترین آنها نرم افزار Adobe After Effects می باشد که به فارسی به جای افتر افتکس به آن افتر افکت گفته می شود و حرف “س” گفته نمی شود. این نرم افزار بیشتر برای موشن گرافی، جلوه های ویژه و از این قبیل کارها استفاده می شود. در ادامه قطعات مورد نیاز را برای استفاده بهتر از این نرم افزار را به شما خواهیم گفت.
پردازنده و مادربرد CPU/Motherboard:
پردازنده (یا CPU) یکی از مهمترین قطعات یک سیستم کاری After Effects است. در حالی که قدرت و سرعت GPU نیز مهم است، انتخاب CPU شما معمولاً تأثیر بسیار بیشتری بر عملکرد کلی سیستم دارد. با این حال، روشی که After Effects از CPU استفاده می کند بسیار پیچیده است، و نمیتوان به طور یقین عنوان کرد که این برنامه از چه مقدار فرکانس برای کار خود استفاده میکند. Adobe اخیراً (نسخه 2022) قابلیتی به نام Multi-Frame Rendering (MFR) را در After Effects معرفی کرده است که میزان کارآمدی AE را در استفاده از پردازنده های چند هسته ای بسیار بهتر کرده و سرعت کار در حالت واقعی RealTime بهتر و بهینه تر شده است.
چه پردازنده ای برای افتر افکت مناسب است؟
برای بسیاری از کاربران، Ryzen 9 5950X و 5900X AMD بهترین انتخابها هستند – و از نظر عملکرد تنها حدود 2٪ از هم فاصله دارند. در بارهای کاری تک رشتهای، این پردازندهها سریعتر از پردازندههای گرانتر AMD Threadripper هستند و هستههای کافی را در اختیار دارند که حتی با فناوری رندر چند فریمی جدید، در بالای این تراشهها باقی میمانند. اما دقت داشته باشید پردازنده های Threadripper شرکت AMD و پردازنده های Xeon شرکت Intel از حافظه رم بسیار بیشتری پشتیبانی می کنند، اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که قصد کار بروی پروژه های بسیار سنگین را دارید و در حقیقت به دنبال خرید سیستم Workstation هستید این نوع پردازنده ها مناسب شما می باشد در غیر اینصورت با توجه به قیمت به شدت بالای این پردازنده ها خرید این سری منطقی نیست.
آیا هسته بیشتر باعث سریعتر شدن کار در افتر افکت میشود؟
تا قبل از معرفی رندر چندفریمی MFR، این برنامه عمدتا از یک هسته استفاده میکرد و سرعت فرکانس بالاتر در تک هسته را در اولیت قرار میداد، اما با معرفی MFR افتر افکتس با اجازه دادن به رندر شدن چندین فریم به صورت همزمان (تا زمانی کم سیستم منابع کافی (هسته های موجود، حافظه و زمان GPU/VRAM) داشته باشد، سرعت بالایی را در اختیار شما قرار میدهد. سرعت فرکانس (کلاک بوست) همچنان مهم می باشد اما تعداد هسته ها و سایر سخت افزار ها نیز در پردازش و سرعت بالاتر تاثیرگذار هستند.
کارت گرافیک GPU:
برای After Effects، داشتن یک GPU پشتیبانی شده بسیار مهم است، اما تأثیر یک GPU قدرتمندتر به تعداد افکت های شتاب دهنده GPU بستگی دارد که استفاده می کنید. آخرین پردازندههای گرافیکی NVIDIA GeForce RTX 3000 عملکرد فوقالعادهای دارند، اما تفاوت در عملکرد خام از یک کارت به کارت دیگر بسیار کم است. اما با ظهور رندر چند فریمی، میزان VRAM روی کارت گرافیک نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است. انتخاب ایده آل برای کاربر از دید ما کارت GeForce RTX 3080 Ti با 12 گیگابایت مقدار حافظه است.
افترافکت به چه مقدار VRAM (حافظه کارت گرافیک) نیاز دارد؟
مقدار VRAM مورد بسته به نوع پروژه شما دارد، اگر چه مقدار حافظه رم کارت گرافیک ضروری است، همچنین شایان ذکر است که رندر چند فریمی امکان پردازش بیش از یک فریم را در یک زمان فراهم میکند که باعث افزایش مقدار VRAM میشود که After Effects به طور همزمان استفاده میکند. اگر VRAM کافی نداشته باشید، میتواند تعداد فریمهایی را که MFR قادر به پردازش همزمان است محدود کنید. به عبارت دیگر، یک GPU با VRAM بیشتر میتواند به After Effects اجازه دهد تا رشتههای رندر بیشتری ایجاد کند، که به نوبه خود میتواند عملکرد کلی بالاتری داشته باشد. به همین دلیل است که ما RTX 3080 Ti را با حافظه داخلی 12 گیگابایتی توصیه می کنیم، اما اگر می توانید هزینه بیشتری کنید خب نگاهی به RTX 3090 با مقدار حافظه 24 گیگابایت نیز داشته باشید.
کدام را انتخاب کنیم Nvidia یا AMD؟
درحال حاضر کارت های انویدیا عملکرد بهتری نسبت به کارتهای AMD در برنامه افتر افکتس دارند. ما همچنین با توجه به تحقیقاتی که انجام داده ایم کارتهای NVIDIA کمی قابل اعتمادتر هستند (هم از نظر سختافزاری و هم از نرم افزار درایور)، به همین دلیل است که ما معمولاً از NVIDIA نسبت به AMD ترجیه میدهیم، مگر اینکه در آینده کارت های AMD بتوانند مزایای بهتری نسبت به کارت های انویدیا ارائه دهند.
حافظه رم RAM:
بسته به تایم لاین، وضوح و پیچیدگی پروژه های شما، After Effects از رم میتوانید بهترین استفاده را داشته باشد. مقادیر بیشتر RAM به AE اجازه میدهد تا پیشنمایشهای بیشتری را در RAM ذخیره کند تا روی کش که میتواند منجر به پخش روانتر شود. استفاده از یک SSD سریع به عنوان درایو حافظه کش می تواند برخی از افت عملکرد را کاهش دهد، اما هیچ هارد دیسک یا SSD به اندازه RAM سریع نیست. پس برای استفاده سریعتر از افتر افکت و روانتر بودن بخصوص در قسمت تایم لاین (Video Preview) بهتر خواهد بود.
مقدار رم مورد نیاز بسته به وضوح تصویر (روزولوشن) و پیچیدگی پروژه شما دارد. بیت رنگی (bpc) و همچنین مقدار فریمی که می خواهید در محیط تایم لاین نمایش داده شود نیز با کمک رم عملکرد بهتری را میتواند از خود نمایش دهد. همچنین از فرمول ریاضی زیر نیز میتوانید برای محاسبه مقدار رم مورد نیاز نیز استفاده کنید:
(مقدار ثانیه برای پخش) x (فریم بر ثانیه) x (ارتفاع در پیکسل) x (عرض در پیکسل) x (تعداد بیت های رنگی در ثانیه bit per channel) تقسیم بر 2،147،483،648 به علاوه 3
همچنین بجای محاسابت ریاضی از جدویل زیر نیز استفاده کنید:
حافظه ذخیره سازی SSD:
به طور خلاصه از حافظه های پرسرعت NVMe استفاده کنید چرا که هاردهای مکانیکی دیگر جوابگو کار نیستند و کار را برای کاربر به شدت آزار دهنده و کند می کند. پس بهتر است از حافظه های M.2 استفاده کنید.
در مجموع باید گفت کسانی که از نرم افزار Adobe After Effects استفاده میکنند بیشتر از هرچیزی به پردازنده و کارت گرافیک و به ویژه حافظه رم توجه کرده و هزینه خرید سیستم را به این سه قطعه صرف می کنند. ما در گروه آرتا پی سی با در اختیار داشتن متخصصین برجسته در زمینه رندرینگ و مدل سازی، میتوانیم کمک حال کاربران در امر خرید سیستم رندرینگ و همچنین مشاوره رایگان در زمینه خرید سیستم های بالارده، باشیم. اگر قصد خرید سیستم رندرینگ و یا سیستم گیمینگ را دارید میتوانید به سایت آرتا پی سی مراجعه کرده و یا با تماس به متخصصین ما از مشاوره رایگان بهره مند شوید.