نرم افزار Adobe Illustrator را می توان برادر یا خواهر کمتر شناخته شده Photoshop دانست. این نرم افزار همان طور که از نامش پیداست (Illustrator به معنی مصور ساز) یک نرم افزار طراحی و تصویر سازی است؛ اما بر خلاف PS که با تصاویر به صورت Raster سروکار دارد، Illustrator یک نرم افزار با گرافیک بردار محور است. بردار محور بودن اجازه میدهد که ایلاستریتور گزینه مناسب تری برای انجام طراحی و تصویر سازی باشد. چرا که شما در تمام طول پروژه و همه مراحل قادر خواهید بود ابعاد و اشکال را بدون هیچگونه افت در کیفیت و وضوح تصویر؛ از نظر شکل، رنگ و ابعاد تغییر دهید. و البته این نرم افزار هم همچون برادر خود PS به یک استاندارد در صنعت بدل شده و کمتر گرافیست و تصویر سازی را می توان یافت که از آن استفاده نکند. نشریه معتبر PC Magazine در سال 2018 Adobe Illustrator را با وجود رقبای قدرتمندی همچون Corel Draw، Xara Designer Pro و Autodesk Graphic به عنوان بهترین نرم افزار طراحی بردار محور و تصویر سازی دو بعدی انتخاب کرد. برای خرید سیستم برای طراحی میتوانید از فروشگاه آرتا پی سی دیدن کنید.

illustrator_screenshot

ادوبی ایلاستایتور از نظر نیاز های سخت افزاری، یکی از سبک ترین نرم افزار های موجود در مجموعه Creative Cloud محسوب می گردد. این نرم افزار به دلیل ماهیت کاری خود که تصاویر برداری دو بعدی هستند به توان پردازشی بسیار پایینی نیاز دارد. با ضعیف ترین کارت های گرافیک کنار می آید و تاثیر مقدار و سرعت رم در عملکرد آن بسیار ناچیز است. حالا شاید از خودتان بپرسید که پس چنین نرم افزاری چه نیازی به راهنمای خرید سیستم دارد؛ و تقریبا برروی هر سخت افزاری به راحتی اجرا خواهد شد. بله طبق پیشنهاد سخت افزاری خود ادوبی این نرم افزار عملا برروی هر چیزی اجرا خواهد شد. ولی این حداقل لازم برای اجرای این نرم افزار است. چند نکته در مورد خرید سیستم مناسب برای این نرم افزار وجود دارد که نباید آنها را فراموش کرد.

1 – گرافیست!

اگر شما با ایلاستریتور کار می کنید یعنی یک گرافیست حرفه ای هستید، پس به احتمال زیاد به فتوشاپ هم نیاز پیدا خواهید کرد و فتوشاپ بر خلاف IL نرم افزار بسیار سنگینی است. پس شما باید همه نرم افزار های خود را لیست کنید و سیستم خود را براساس سنگین ترین آنها کانفیگ کنید.

2 – دست کم نگیرید.

بله برای یک طراحی ابتدائی و کشیدن چند خط حتی آخرین نسخه از IL عملا برروی هر دستگاهی که از ویندوز 10 پشتیبانی کند، اجرا خواهد شد و کار شما را نیز انجام خواهد داد. اما برای یک پروژه حرفه ای که از صدها و یا حتی هزاران خط، شکل و طیف رنگ تشکیل شده است؛ واقعا یک سیستم حرفه ای نیاز است، البته باز نه به اندازه نرم افزار های دیگر خانواده Adobe؛ ولی به هر حال توصیه نمی شود که از یک پردازنده میان رده نسل قبلی (به طور مثال Ryzen 5 از نسل 3000 AMD و Core i5 نسل 10 اینتل) به عنوان قطعه محوری سیستم خود، عقب تر بروید.

3 – لمس و قلم

یک نکته دیگر در کار حرفه ای با این نرم افزار که عملکرد سیستم شما را به چالش خواهد کشید، اسفاده از صفحه لمسی و یا تبلت های گرافیکی است. این نوع از ورودی به دلیل نیاز به واکنش بسیار سریع به حرکت دست طراح و همچنین به دلیل حجم بسیار بالای اطلاعاتی که در هر لحظه تولید می کند؛ می تواند حتی پردازنده های مدرن و نسبتا قوی را نیز به چالش بکشد.

4 – کارت گرافیک : همه یا هیچ!

نرم افزار Illustrator حتی با استفاده از یک گرافیک مجتمع هم کارایی لازم را خواهد داشت، اما اگر قرار است یک کارت گرافیک مجزا خرید کنید، به سراغ گزینه های خیلی ارزان قیمت نروید. تقریبا همه کارت گرافیک های رده پایین موجود در بازار از یک گرافیک مجتمع که پردازنده های Ryzen سری G در اختیار شما قرار میدهد، ضعیف تر هستند. پس خرید کارتی همچون GT 1030 و یا GT 730 نه تنها انتخاب خوبی نیست، بلکه اتلاف بودجه شما خواهد بود. اگر بودجه شما محدود است، صرفه جویی در بودجه کارت گرافیک رده پایین و به جای آن استفاده از پردازنده و یا رم بهتر؛ برای داشتن بهترین عملکرد در گرافیک مجتمع می تواند انتخاب بسیار عاقلانه تری باشد. و اگر قرار است کارت گرافیک مستقل بخرید، به هیچ چیزی پایین تر از GTX 1650 رضایت ندهید.

5 – حافظه ای برای همه

برای اجرای راحت نرم افزار IL 8 گیگابایت رم کافی خواهد بود، اما همانطور که گفتیم کار حرفه ای و استفاده از ابزارهای طراحی، همچون قلم و صفحات لمسی این نیاز را افزایش خواهد داد. همچنین در نظر داشته باشید به احتمال فراوان IL تنها نرم افزار در حال اجرا برروی سیستم شما نیست، پس در خرید رم خسیس بازی در نیاورید! میتوان گفت امروزه هیچ سیستمی برای هیچ منظوری با رم کمتر از 16 گیگابایت، توجیه پذیر نخواهد بود. همچنین سعی کنید رم ها به صورت 2 کانال (2 ماژول 8 گیگابایتی) باشند و از سرعت بهینه برای پردازنده شما پشتیبانی کنند (مثلا 3200 مگاهرتز برای پردازنده های رایزن).

6 – SSD غیر قابل چشم پوشی

فارغ از اینکه شما از چه نرم افزاری استفاده می کنید؛ اگر قرار است ویندوز 10 استفاده کنید، یک حافظه SSD یک قطعه حیاتی برای سیستم شما خواهد بود. در سیستم عامل ویندوز 10 به دلیل حجم سرویس های ویندوز و میزان عظیم تراکنش آنها با دستگاه های ذخیره سازی هارددیسک های معمولی به هیچ عنوان پاسخگو نخواهند بود و داشتن یک SSD حتی کم ظرفیت مثلا 120 گیگابایت میتواند از اتلاف هزاران ساعت از عمر شما جلوگیری کند.

جمع بندی

هیچگاه برای خرید سیستم براساس حداقل سخت افزار مورد نیاز هدف گذاری نکنید، چرا که چنین سیستمی در کوتاه ترین زمان ممکن از رده خارج خواهد شد، بعلاوه برای انجام هر کار اضافه تری ناتوان خواهد بود. به اطلاعات فنی و بنچمارک های قطعاتی که میخرید دقت کنید و از مشاوره افراد متخصص برای اطلاع از جدید ترین فناوری ها بهره بگیرید. امیدوارم که این مطلب نیز توانسته باشد، نکات جدیدی را هرچند جزئی به اطلاعات شما بیافزاید و شما را در انتخاب بهتر یاری رساند.