سخن آغازین

در مقاله های قبلی در مورد بازی فورتنایت صحبت کردیم و ویژگی های سیستم موردنیاز برای آنرا بررسی کردیم؛ اما این بار به یکی دیگر از بازی های آنلاین بسیار محبوب می پردازیم، COD:WarZone .

سری بازی های کال آف دیوتی یکی از پرطرفدارترین عناوین در طول تاریخ بازی های رایانه هستند که همواره با پیشرفت صنعت کامپیوتر بهتر و بهتر شده اند و تقریبا همیشه طرفداران خود را راضی نگه داشته اند.

در چند سال اخیر با بالا گرفتن تب بازی های اول شخص تیراندازی آنلاین و محبوبیت فوق العاده ی عناوینی همچون PUBG و Fortnite شرکت Infinity Ward سازنده COD نیز تصمیم گرفت سهمی از این بازار داشته باشد.

بازی Call Of Duty : WarZone یک بازی تیراندازی اول شخص است که بر مبنای عنوان Moderm Warfare که در سال 2019 معرفی شد، ساخته شده است و بر روی پلتفرم Battle.net عرضه می گردد. اما برگ برنده این بازی در برابر رقیبان قدرتمندش، عرضه ی فضا و ساختار جدیدی در بازی های Online FPS است.

برخلاف اکثر بازی هایی که در این ژانر، تاکنون عرضه شده اند “وارزون” از یک گرافیک بسیار سطح بالا بهره می برد و برخلاف فضای کارتونی و فانتزی بازی های همچون فورتنایت و والورانت، فضایی کملا جدی و واقع گرایانه دارد. مکانیک بازی مانند بقیه COD ها بسیار جذاب و واقعی است و انتخاب فضا های واقعی سناریو هایی در امتداد با بازی Modern Warfare به جذابیت این بازی بیش از پیش افزوده است.

اما این فضای واقعگرایانه و گرافیک جذاب برای گیمر ها ارزان تمام نخواهد شد!

Call of Duty Warzone Poster
پوستر معرفی فصل سوم از بازی Call of Duty Warzone

بررسی مشخصات مورد نیاز

بازی WarZone به دلیل بهره گیری از همان موتور IW 8.0 که در نسخه آفلاین بازی مدرن وارفیر استفاده شده است، اساسا بازی بسیار سنگینی است.حداقل سیستم مورد نیاز برای این بازی حتی از مشخصات توصیه شده برای بازیی همچون فورتنایت فرا تر است. در حالی که Fortnite برروی یک پردازنده Core i3 نسل 3 و گرافیک مجتمع آن یعنی Intel HD 4000 قابل اجراست (البته قابل بازی نیست!!)، حداقل گرافیک توصیه شده برای Warzone کارت GTX 1650 است. یعنی حتی بالاتر GTX 960 پیشنهادی فورتنایت برای مشخصات توصیه شده!!

اولین قدم : کارت گرافیک

به همین دلیل اولین اولویت در این بازی تهیه بالاترین کارت گرافیک ممکن است که با بودجه شما تناسب داشته باشد. و به هیچ عنوان استفاده از کارت گرافیک GTX 1650 توصیه نمی شود. این امر متاسفانه بودجه مورد نیاز برای خرید یک سیستم با توان اجرای قابل قبول این بازی را (در این تاریخ یعنی تیرماه 1400) به راحتی به بالای 30 میلیون تومان افزایش می دهد.

اولین پله برای داشتن یک تجربه قابل قبول در COD:Warzone کارت گرافیک GTX 1660 است. البته کسانی که کارتهای متوسط و سطح بالا از نسل های قبل تر همچون GTX 1060 و بالاتر از آن نیز داشته باشند؛ امکان اجرای این بازی با نرخ فریم قابل قبول را خواهند داشت.

البته باید توجه کنید که خرید کارت های قدیمی همچون GTX 1060، GTX 1070، GTX 1080 و RX580 به صورت دست دوم به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که به دلیل داستان ماینیگ و ارز های دیجیتال معمولا کارت های موجود در بازار از این سری کارت های مستهلک هستند و اصطلاحا پایشان لب گور است. مگر این که کارت را شخصی مطمئن و معتمد خریداری کنید و از این که قبلا با آن ارز دیجیتال استخراج نشده است اطمینان پیدا کنید.

برای داشتن یک تجربه حرفه ای و رقابتی از این بازی براساس توصیه Activision (توزیع کننده بازی) حداقل کارت گرافیک مورد نیاز GTX 1080 یا RTX 2070 و یا RX Vega 64 خواهد بود! و البته شما می توانید RTX 3060 و البته با اغماز کارت هنوز عرضه نشده RTX 3050 Ti را نیز به لیست فوق اضافه کنید. در تیم قرمز هم RX 5700 معمولی و XT و دوباره کارت هنوز عرضه نشده RX 6600 برای گرافتن خروجی بالای 144 فریم در ثانیه از این بازی جوابگو خواهند بود.

و درنهایت برای تجربه حداکثر کیفیت این بازی و امکان استفاده از گزینه RayTracing، ضعیف ترین انتخاب RTX 2080 Super خواهد بود.

 

لینک یوتیوب : ویدئوی بررسی بازی Warzone برروی 16 کارت گرافیک مختلف با تنظیمات متفاوت

call-of-duty-warzone-gpu-benchmark
مقایسه عملکرد کارتهای گرافیک مختلف در بازی Warzone در رزولوشن FullHD

قدم دوم : پردازنده

در مورد پردازنده مورد نیاز برای این بازی اوضاع کمی بهتر است. برای شروع یک پردازنده Core i5 نسبتا قدیمی و یا رایزن 5 نسل اول مثل R5 1600X جوابگوی نیاز شما خواهد بود. اما باید توجه داشت این فقط برای حداقل است. برای رده های بالاتر شما قطعا به پردازنده های قوی تری نیاز خواهید داشت که برای کارت گرافیک هایی همچون RTX 2070 گلو گاه ایجاد نکنند.

برای داشتن یک تجربه رقابتی و حرفه ای، پیشنهاد خود بازی ساز Core i7-8700K و Ryzen 7 2700X هستند. اما با توجه به این که این پرازنده حداقل سه نسل از بازار عقب هستند، ما برای خرید سیستم نو پردازنده های Core i5-10400 و Ryzen 5 3600X را به عنوان حداقل پیشنهاد می کنیم که با وجود گذشت بیش یک سال از عرضه آنها، هنوز در بازار موجود هستند و عملکرد قابل قبولی ارائه می دهند.

Ryzen 7 5800X vs. Core i7-10700K & 11700K - COD Warzone
مقایسه عملکرد سه پردازنده قدرتمند در بازی Warzone - با کارت گرافیک Radeon RX 6900XT

قدم سوم : مادربورد

برای انتخاب مادربورد سخت گیری نکنید، مادربورد خود را به گونه ای انتخاب کنید که از پردازنده شما با حداکثر ظرفیت ممکن پشتیبانی کند؛ ولی بیش از این نه. داشتن امکانات عجیب و غریب همچون پشتیبانی از SLI و CrossFire و یا قابلیت اورکلاک آنچنانی واقعا چیز هایی نیستند که یک کاربر و یا گیمر نرمال به آنها نیاز داشته باشد پس بودجه خود را روی آنها هدر ندهید.

قدم چهارم : مانیتور

انتخاب یک مانیتور درست برای سیستم های گیمینگ بسیار اهمیت دارد. اما بازی Warzone برخلاف عموم بازی های آنلاین به راحتی به نرخ فریم های خیلی بالا دست پیدا نمی کند. به همین دلیل اگر بودجه شما محدود است، باید قید مانیتور های با نرخ به روز رسانی بالا مثلا 144 یا 165 هرتز را بزنید و اولویت را برروی کارت گرافیک قرار دهید.

داشتن یک مانیتور 165 هرتز با کارت گرافیکی که به زحمت 80 فریم تولید می کند فایده ای برای شما نخواهد داشت. اما براساس بررسی های انجام شده داشتن نرخ فریم بالاتر حتی اگر مانیتور شما توان نمایش همه آنها را نداشته باشد، می تواند به عملکرد شما در بازی کمک کند و دقت هدف گیری شمارا افزایش دهد.

قدم پنجم : رم

برای سیستم های با پردازنده AMD سعی کنید رم هایی با فرکانس 3200 و یا 3600 تهیه کنید. اما نکته مهم تر از فرکانس برای رم ها میزان تاخیر آنهاست که اصطلاحا با عدد CL شناخته می شود. CL در واقع میزان تاخیر در زمان دسترسی رم به اطلاعات مورد نیاز در آدرس های مختلف حافظه، با واحد نانو ثانیه است. براساس جدید ترین تست های انجام شده این عدد برای پردازنده های مدرن می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

اما برای پردازنده های مدرن حتما در زمان خرید از حداکثر سرعتی که پردازنده و مادربورد انتخابی شما پشتیبانی می کنند مطمئن شوید چرا که خرید رم های گران قیمت تر در زمانی که پردازنده یا مادربورد شما از آن پشتیبانی نمی کند فایده ای برای شما نخواهد داشت.

آخرین قدم : لوازم جانبی

لوازم جانبی معمولا برای گیمر ها اهمیت بسیار زیادی دارند، هم از نظر عملکرد، هم از نظر زیبایی ظاهری. کیبورد های مکانیکال، موس هایی با دقت بسیار بالا و هدست های حرفه ای و حتی وب کم های حرفه ای جزئی جدا نشدنی از رایانه های گیمر های حرفه ای و استریمر ها هستند.

در این بخش بدلیل وابستگی خیلی زیاد به علائق شخصی افراد توصیه های قطعی نمی توان انجام داد، اما تنها توصیه جدی که میتوان برای گیمر های عزیز داشت، این است که از پرداخت هزینه های گزاف برای به اصطلاح برند ها بپرهیزند.

البته برای کسی که کارت گرافیک 3090 را به قیمت بالای صدمیلیون تومان می خرید، یک موس پنج میلیونی کاملا توجیه پذیر است، اما برای کسی که حداکثر 50 میلیون تومان قصد خرید دارد، داشتن بهترین موس گیمینگ جهان و یک کارت گرافیک ضعیف فایده ای نخواهد داشت. برای مشاوره رایگان خرید کامپیوتر گیمینگ با ما در تماس باشید.

منابع :

Hardware Unboxed Youtube Channel

TomsHardware Italy