لایت روم Lightroom:
ویرایش و مدیریت تصاویر از جمله کارهای بسیار مهم هر عکاس می باشد. چه شما یک عکاس تازه وارد باشید و چه عکاسی خبره و حرفه ای با سالها تجربه، حتما شما نام Adobe Lightroom CC و یا Lightroom Classic را شنیده اید، این دو ابزاری برای راحت تر کردن کارهای عکاسی می باشند. وقتی چک دستمزد شما به گرفتن بهترین عکسها برای مشتریانتان بستگی دارد، گرفتن یک عکس زیبا با رنگ و لعاب پر زرق و برق کاری لوکس دیگر به شمار نمی رود بلکه کاری ضروری است. برنامه Lightroom CC یک ابزار قدترمند برای ویرایش تصاویر (به طور کل اصلاح رنگ) برای کسانی است که می خواهند همه جا و همراه خود و در تبلت یا موبایل خود کارهای خود را به سرعت انجام دهند. در آن سو Lightroom Classic برای کسانی است که ترجیح می دهند بروی کامپیوتر کار کنند.
تفاوت بین Lightroom Classic و Lightroom CC چیست؟
برنامه Lightroom CC نرم افزاری چند پلتفرمی برای پردازش عکس است که میتوان آن را روی موبایل، تبلت و یا کامپیوتر نصب کرد، این برنامه کاملا بر اساس ذخیره سازی در فضای ابری ساخته شده است. نسخه Lightroom Classic قبل تر از نسخه CC تولید شده است و برای اجرای این نرم افزار به یک کامپیوتر نیاز دارید. این نسخه به سرویس ابری شرکت ادوبی Adobe متصل نیست و میتوان لایتروم را به شکل آفلاین اجرا کرد. در حقیقت لایتروم Lightroom CC نسخه سبک تری نسبت به لایتروم کلاسیک Lightroom Classic است اما توانایی تقریبا برابری را در اختیار کاربر قرار می دهد، کاربران تازه وارد به دنیای عکاسی شاید تفاوت این دو را متوجه نشوند. لایتروم کلاسیک به دلیل اجرا شدن فقط در کامپیوتر از ضاهر و قدرت تقریبا بیشتری بررخورداراست. برای گیج نشدن، Lightroom Classic CC برای ویرایش حرفه و در اختیار داشتن ابزارها به شکل بهتر و با جزئیات بهتر، اما Lightroom CC ابزاری مشابه اما در فضای ابری و نیازمند خرید اشتراک ماهیانه، ظاهری متفاوت و خلوت تر است.
سیستم مورد نیاز برای لایت روم Lightroom CC:
پردازنده: Intel®, AMD, or ARM processor with 64-bit support; 2 GHz or faster processor
رم : 8 گیگابایت (پیشنهادی 16 گیگابایت)
هارد دیسک: دو گیگابایت (پیشنهادی 4 گیگابایت و حافظه SSD)
مانیتور (1024×768) پیشنهادی رزولوشن فول اچ دی (1080p)
گرافیک: دو گیگابایت حافظه گرافیکی (گرافیکی با قابلیت پشتیبانی از DirectX 12)
سیستم مورد نیاز برای لایت روم کلاسیک Lightroom Classic
لایت روم کلاسیک Lightroom Classic همانطور که گفته شد برنامه ای انحصاری برای کامپیوتر می باشد و به همین دلیل به قدرت بیشتری نیاز دارد. در ادامه سیستم پیشنهادی رسمی شرکت ادوبی را می توانید مشاهده کنید:
پردازنده: Intel® or AMD processor with 64-bit support; 2 GHz or faster processor
سیستم عامل: ویندوز 10 یا ویندوز 11
رم: پیشنهادی رسمی 16 گیگابایت
هارد دیسک: دو گیگابایت (پیشنهادی 4 گیگابایت و حافظه SSD)
مانیتور (1024×768) پیشنهادی رزولوشن فول اچ دی (1080p)
گرافیک: دو گیگابایت حافظه گرافیکی (گرافیکی با قابلیت پشتیبانی از DirectX 12)
در حقیقت سیستم مورد نیاز هایی که در بالاتر گفته شد صرفا حداقل سیستم مورد نیاز است. اما اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که تصاویر بسیار زیادی را وارد لایت روم می کنید و همچنین رزولوشن عکس های شما بالا و به اصطلاح RAW هستند به چیزی بیشتر از قطعات بالا نیاز دارید. بیایید با قطعات سختافزاری شروع کنیم که بیشترین تأثیر را بر عملکرد Lightroom دارند:
پردازنده: یک CPU با سرعت کلاک بالا (فرکانس بالا) بیشتر یک پردازنده با هسته های بالا بخصوص هنگام کار فعال در لایت روم می باشد. تعداد هسته های بالا صرفا در خروجی گرفتن همزمان چندین عکس یا استفاده از حالت Panoramic Merge به کمک شما می آید. پس در انتخاب پردازنده ابتدا به قدرت تک هسته ای پردازنده و فرکانس آن نگاه کنید و سپس به تعداد هسته ها.
حافظه رم RAM: برای انجام کارهای سنگین و عکس هایی با رزولوشن بالا به چیزی بیشتر از سیستم پیشنهادی شرکت ادوبی نیاز دارید. هر عکسی که به لایت روم اضافه میکنید، مقدار رم استفاده شده را افزایش میدهد. به خصوص اگر با تصاویر RAW کار میکنید و فرض بگیریم بالای 30 عکس به شکل خام در لایت روم اضافه کرده اید، رم 16 گیگابایت ممکن است کافی نباشد. 32 گیگابایت رم برای عکاسان حرفه ای پیشنهاد ما می باشد.
حفاظه ذخیره سازی: برنامه Lightroom قرار است تعداد زیادی فایل بزرگ را در زمان واقعی و بدون تاخیر مدیریت کند. خرید SSD به جای HDD زمان بارگذاری را از ساعت ها به دقیقه کاهش می دهد و عملکرد را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. علاوه بر این، یک NVMe SSD زمان بارگذاری و اجرای برنامه را به شدت سرعت می بخشد. سعی کنید که از خرید SSD های کم سرعت و بی نام شنان خودداری کنید و از حافظه های NVMe SSD پرسرعت استفاده کنید تا سرعت بالای کار برای شما لذت بخش باشد.
کارت گرافیک: خرید کارت گرافیک قدرتمند برای صرفا کار با نرم افزار لایت روم کلاسیک Lightroom Classic CC کاری اشتباه است چرا که گرافیکی با قدرت معمولی می تواند از پس کار بر آید (دقت داشته باشید که اگر فقط می خواهید با لایت روم کار کنید این توضیحات شامل حال شما می شود) شما میتوانید بجای هزینه کردن در بخش کارت گرافیک از یک پردازنده ای با گرافیک مجتمع که به آنها APU گفته می شود استفاده کنید، از نظر ما پردازنده های سری Ryzen G شرکت AMD بهترین عمکلرد را در اختیار دارند.
در مجموع کاملا مشخص است که شرکت ادوبی میخواهد تا حد امکان محصول خود را به مشتریان بیشتری بفروشد، سیستم مورد رسمی این شرکت گواه این است. اما با کمی دقت متوجه می شوید برای کارهای سنگین سیستم پیشنهادی شرکت ادوبی کفایت نمیکند. برای خرید سیستم مناسب برای Lightroom می توانید به سایت آرتا پی سی مراجعه کنید و یا با تماس به متخصصان ما در زمینه خرید سیستم رندرینگ و یا خرید سیستم گیمینگ از مشاوره رایگان بهره مند شوید تا در خرید سیستم دچار اشتباه نشوید.