غول پیکر بی نظیر!
در یک کلمه میتوان کارت گرافیک GIGABYTE AORUS GeForce RTX™ 3080 MASTER را توصیف کرد، “خارق العاده”. بهترین و اکستریم ترین کارت حال حاضر دنیا برای چیپست RTX 3000 Series را میتون این مدل نام برد. با یک آنباکسینگ و بررسی ویژه همراه ما باشید. همیشه هروقت صحبت از کارت گرافیک های ویژه و قدرتمند به میان می آید، اولین چیزی که به ذهن میرسد ظاهری جذاب، سیستم خنک کننده غول پیکر همچنین عملکرد عالی می باشد. مدل Aorus Master سری RTX 3080 نتیجه تلاش شرکت گیگابایت برای اضافه کردن چند شاخ و دم به هیولای ساخت انویدیا است، این کارت طراحی شده تا توان غیر قابل تصور را از RTX 3080 استخراج کند.
در ادامه میتوانید بررسی و آنباکسینگ ویدیویی این مدل را تماشا کنید.
مشخصات فنی:
قلب تپنده 3080 یعنی نسخه تقلیل یافته سلیکون GA102 که با استفاده از پروسه 8 نانومتری شرکت سامسونگ تولید شده، به 8704 پردازنده CUDA مجهز شده است که توسط 10 گیگابایت مقدار حافظه از نوع GDDR6X با پهنای باند خیره کننده 760 گیگابایت بر ثانیه تغذیه می شود. فرکانس بوست این مدل با 8 درصد افزایش نسبت به مدل پایه، به 1845 مگاهرتز رسیده و سقف توان مصرفی برد هم نسبت به مدل پایه افزایش داشته است. به همین دلیل منبع تغذیه پیشنهادی گیگابایت نیز به جای 700 وات توصیه شده توسط خود شرکت انویدیا، 750 وات است.
اولین چیزی که بعد از آنباکس نظر هم را جلب میکند ابعاد و پهنای بالای کارت است. این کارت گرافیک از نظر پهنا فضایی معادل 4 اسلات PCI را اشغال میکند. مدل Aorus RTX 3080 Master به دو فن 115 میلی متری و یک فن 100 میلی متری مجهز شده است که فن 100 میلی متری در سمت چپ کارت قرار گرفته شده است. این فن ها به گونه قرار نصب شده که در قسمت میانی کارت تیغه ها با یکدیگر همپوشانه داشته و این امر باعث می شود که جریان و فشار هوا دو برابر بشود. تیغه ها با لبه های مثلثلی برای شکافتن راحت تر هوا و نوار های سه بعدی در پشت تیغه ها برای جریان نرم تر هوا به سمت هیت سینک طراحی شده است. همچنین در دو فن سمت چپ و راست این کارت گرافیک شرکت گیگابایت برای مسیردهی بهتر جریان هوا از تکنولوژی جدید بنام Wind Claw استفاده کرده است. این تکنولوژی در واقع تیغه های ثابتی هستند که زیر فنها و بر روی هیت سینک (Heat Sink) نصب شده و هوا به سمت آن هدایت میکنند. یکی از نکات جذاب و مفیدی که شرکت گیگابایت بروی این کارت اعمال کرده تکنولوژی ScreenClooing می باشد. در این تکونولوژی سیستم خنک کننده مانند هیت سینک و فن ها فراتر از برد ادامه پیدا کرده و در قسمت انتهای کارت جریان هوا پس از عبور هیت سینک به شکل مستقیم از پشت کارت خارج شده و راندمان سیستم خنک کنندگی را با این روش افزایش میدهد. از نکات دیگری که میتوان در مورد فن های این کارت به آن اشاره کرد میتوان به حرکت فن های همجوار به شکل مخالف جهت همدیگر خرخش می کنند که با این روش جریان هوا آشفتگی کمتری را داشته باشد. همچنین در مورد هیت سینک استفاده شده در این کارت به دو نکته میتوان اشاره کرد.
اولین نکته این است که تیغه های هیت سینک با ارتفاع مختلفی طراحی شده و این کار جریان هوا را به شکل بهتری به جریان بی اندازد، علاوه بر اینکه تراکم تیغه ها نسبت به سایر کارت های گرافیک دیگر کمتر می باشد و در نتیجه شاهد این هستیم که کارت به شکل عالی بی صدا عمل میکند. در پایینترین نقطه سیستم خنک کننده شرکت گیگابایت از یک Vapor Chamber بزرگ استفاده کرده که چیپ ست اصلی و چیپ های حافظه را به طور کامل پوشش می دهد و بالا این ویپر چمبر هفت عدد هیت پایپ از جنس مس قرار گرفته شده که وظیفه انتقال حرارت از ویپر چمبر به سمت هیت سینک را بر عهده دارند. برق مورد نیاز این کارت از طریق دو اتصال PCI Express هشت پین تامین می شود که با توجه به توان مصرفی این کارت غول پیکر کاملا طبیعی می باشد. دومین نکته نیز قابلیت Dual Bios می باشد که با استفاده از کلیدی که بروی کارت گرافیک نصب شده میتوان از آن استفاده کرد. این دکمه به شما اجازه میدهد تا بین حالت OC یا همان اورکلاک و حالت Silent با بی صدا انتخاب داشته باشید.
از نکات دیگر کارت میتوان به Back Plate آن اشاره کرد. جنس پشت از آلومینیوم بسیار با کیفیت و مستحکم ساخته شده است که در عین خنک کنندگی در استحکام ساختاری کارت نیز کمک شایانی میکند. البته توجه بالای گیگابایت به علمکرد و خنک کنندگی به این معنا نیست که این شرکت از ظاهر آن چشم پوشی کرده است چرا که طراحی غول پیکر این کارت زیبا و شکیل می باشد. در قسمت جلوی کارت گرافیک، در اطراف فن ها، روی کارت و در قسمت بک پلیت (لوگوی Aorus) از RGB استفاده کرده است. یکی از جذابترین نکات این کارت گرافیک وجود یک نمایشگر کوچک می باشد. بروی این نمایشگر میتوان تصاویر و فایل های ویدویی خود را قرار داده و روی آن پخش کرد همچنین این نمایشگر میتواند دمای کارت، دور فن ها، فرکانس عملکرد و همچنین درصد بار موجود را به نمایش بگذارد و زیبایی این کارت را دو چندان کند.
در بخش خروجی ها، سه عدد پورت HDMI و سه عدد DisplayPort وجود دارد. دو عدد از پورت های HDMI این کارت نسخه 2.1 می باشد. اگر چه شش عدد پورت در این کارت وجود دارد اما نهایت به طور همزمان از چهار مانیتور میتوان استفاده کرد که این از محدودیت کارت های امپیر شرکت انویدیا می باشد.
در مجموع این کارت یکی از اکستریم ترین و قوی ترین کارت های موجود در بازار است که کمتر محصولی از سری 3080 انویدیا میتوان به زیبایی و امکانات آن یافت. اگر به دنبال خرید کارت های رده بالا و سیستم های رندرینگ و گیمینگ هستید می توانید به سایت آرتا پی سی مراجعه کرده و یا با تماس به متخصصان ما از مشاوره راهنمای خرید استفاده کنید.